Az üvegfesték által nagyszerű dolgok születnek

üvegfesték

Ha kézzel készített ajándékot alkotnánk, különböző technikák és alapanyagok között válogathatunk. Ha valami egyszerű és kézügyességet nagymértékben nem igénylő utat keresünk, az üvegfesték nagyszerű opciót jelent. Magát az ajándékot a megvásárolt üveg, váza, pohár, tányér vagy tál jelenti, mi csak személyes díszítéssel vagy felirattal tesszük gazdagabbá. A legjobbak a vízbázisú, átlátszó, magasfényű üvegfestékek. Amikor alkotunk, ügyeljünk arra, hogy az üvegfestékkel díszíteni kívánt tárgyat előtte megtisztítsuk.

Legyen maszattól, foltoktól, zsiradéktól és portól mentes a felülete. Különböző színeket csak 24 óra elteltével fessünk egymásra. Festhetünk mintákat, feliratokat, szinte bármit. A munkánk a legtöbb üvegfesték esetében 1 óra elteltével már felületszáraz, de teljesen csak 3 nap után nevezhető száraznak. A második napon kiégetéssel tartósabbá tehetjük a kreálmányt. Az üvegfestékkel való alkotás időigényes folyamat, így ha ajándékba szánjuk az munkánkat, kezdjünk időben hozzá, hogy az eseményre teljesen elkészüljön.

Nagyon divatos napjainkban a felirattal ellátott üvegpersely. Nagyszerű ajándék lehet. Vegyünk egy átlátszó ládikát üvegből, amin található egy nyílás, ahol be tudjuk dobálni a pénzt. Ha tudjuk, hogy az ünnepelt személy gépkocsit szeretne vásárolni, készítsünk csinos, színes feliratot a felületére: „Autóra”. Ezzel azt is sugalljuk, hogy figyelünk az illetőre és a vágyaira. Elláthatjuk „Nyaralásra”, „Utazásra” vagy bármilyen felirattal, mert mindegyik remek ajándék.

Szintén hódító újdonság tükörre feliratot festeni. A mai világban, ahol rengeteg a negatívum, legyünk kedvesek másokkal. Egy kisebb fali tükör „Gyönyörű vagy” felirattal minden reggel feldobja a tulajdonosa kedvét, amikor csak belenéz. Klasszikus az esküvőre szánt festett pohár, az egyiken a menyasszonyt idéző jelekkel, a másikon szmokinggal. Üvegfestékkel számtalan használati tárgyat, ablakot, ajtót is díszíthetünk, hogy barátságossá, egyedivé varázsoljuk az otthonunkat. A szivárvány minden színében kapható.

seditor