Az izomlazító kenőcs perceken belül hat

Izomlazító kenőcs

Az izommerevségnek számos kiváltó oka lehet. A megterhelő fizikai munka, az edzés, a helytelen testtartás és a sérülések is vezethetnek az izmok görcsös összehúzódásához. Ilyenkor a legtöbb, amit tehetünk, hogy pihentetjük a fáradt izmokat. Kimondottan ajánlott az izomlazító kenőcs használata is mivel az ilyen készítményeknek több funkciójuk is van. Ellazítják a merev izmokat, javítják a keringést a kezelt területen, valamint az esetek többségében fájdalomcsillapító hatásuk is van. Az izomgörcsök ugyanis igen nagy fájdalmakkal járnak, ezért fontos azokat mielőbb megszüntetni.

Nem árt tehát, ha mindig van a hátizsákban egy izomlazító kenőcs, ha edzeni, sportolni megyünk, így rögtön kezelni tudjuk a fájdalmas izomgörcsöket. Vásárlás előtt azonban, érdemes megnézni a gyógytermék összetételét. Gyakran olyan mesterséges vegyületeket is tartalmaznak az ilyen készítmények, amelyek allergiás reakciókat is kiválthatnak az arra érzékenyekből. Kapható azonban már olyan izomlazító kenőcs is, amelyik csak természetes összetevőket tartalmaz. Ezeknek nincs semmilyen káros mellékhatásuk.

A bio gyógyszertárakban kapható izomlazító kenőcs főleg gyógynövény kivonatokat tartalmaz. Ezeket a gyógynövényeket már évszázadok óta használják a népi gyógyászatban görcsoldóként, nyugtatóként vagy éppen fájdalomcsillapítóként. Ezért bátran kipróbálhatjuk izomfájdalom, görcsös összehúzódás esetén. Használatunk nagyon egyszerű, hiszen csak alaposan be kell dörzsölni a bőrbe a sérült területen. Hatásuk szinte azonnal érezhető.

Értágító hatásuk révén, vérbőséget okoznak a kezelés helyén, így a sérült, fáradt izmok friss, oxigénben és tápanyagban gazdag vért kapnak. Az izomlazító kenőcs ezáltal a kezelt izmok hőmérsékletét is megemeli, amelyek így rugalmasabbá válnak. A készítmény hatása tehát igen sokoldalú és eredményesen megszűnteti a fájdalmas és zavaró tüneteket. Az izomlazító kenőcs nemcsak az élsportolóknak jelent megnyugvást. A megterhelő fizikai munkát végzők is eredményesen használhatják, amikor hasonló tünetek jelentkeznek.

Bombagyar