Az ír whiskey ma is legendás

ír whiskey

Az írek híresek a szeszfőzést illetően, hiszen már évezredek óta sikeresen művelik. Nem véletlenül az ír whiskey az egyik legkedveltebb fajta az egész világon. Vannak olyan fogyasztók, akik kizárólag az írek által gyártott márkákra esküsznek. Senkit sem lep meg az a tény, hogy az ír fajták előkelő helyeket foglalnak el a világ legjobb whiskey listáján.

Sok ezek közül, még az igen borsos árak ellenére is roppant keresettek és a maguk nemében piacvezetők. Érdekesség, hogy eleinte valószínűleg nem gabonából, hanem borból készült az ír whiskey, azonban már jó ideje maláta vagy árpa az alapja ennek a nedűnek. A napjainkban már eredetvédett italt legalább 3 évig fahordóban érlelik. Az íze a minőségi alapanyagnak és a párlásnak köszönhetően rendkívül lágy és egyedi.

Az ír whiskey valódi sikertörténet, rengeteg országba exportálják és számtalan rajongója van a világ minden részén. Az idrinks.hu webshopnak köszönhetően, mi is megkóstolhatjuk a legnemesebb fajtákat, ha innen rendelünk. A Jameson a legismertebb és legjobb hírnévvel rendelkező ír fajta, amit az ital szakértői is elismernek. A webshopban még 18 éves Jameson különlegességet is lehet találni, ami világszerte korlátozott számban érhető el.

Az ír whiskey másik neves képviselője a Green Spot, aminek íze teljesen egyedi, kellemesen fűszeres és egyetlen percig sem unalmas. Már a magyar vásárlók is ódákat zengenek róla. Ez nem az igazán olcsó változatok közé tartozik, viszont a karakteres ízvilága mindenkit meghódít. Ha nem ezt választjuk, akkor nézhetünk egy másik ír whiskey után is, hiszen bőven van miből válogatni a boltban.

seditor