Az amazonit hatása számos területen megnyilvánul

amazonit hatása

Egzotikus díszkő finom kékeszöld színben, ami békét és harmóniát hozhat a gazdája életébe. Az amazonit hatása az élet sok területén megfigyelhető. Az ókori arabok fejfájásra és a napszúrás elleni védelemre viselték. Manapság ezt az ásványi anyagot gerincbetegségek, visszerek, trombózis, narancsbőr és elhízás kezelésére ajánlják. Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor bukkantak rá az első ilyen ásványra és honnan kapta a nevét.

Csupán annyit lehet tudni, hogy a XVIII. században említik először az irodalomban. Körülbelül ugyanebben az időben vált ismertté Oroszországban, ahol széles körben használták ékszerek és dekoratív szobrok gyártásához. A kő népszerűsége az alacsony költségének és az esztétikai tulajdonságainak köszönhető.

Úgy tartják, hogy minél világosabb a színe, annál erősebb az amazonit hatása. Az amazonit hatása a kozmetika területén is ismert: fiatalítja a bőrt, kisimítja a ráncokat, visszaállítja az arcbőr rugalmasságát és segít kitisztítani a pórusokat. Amint már említettük, az értékes kő varázslatos tulajdonságai régóta ismertek. Képes megmenteni a tulajdonosát az elhamarkodott döntésektől, szerencsét vonz és eloszlatja a negatív energiákat.

Ezen kívül, az amazonit tiszta gondolatokat és megnyugvást hoz annak, aki folyamatosan hordja ezt a követ. Az ásványt a meditációs folyamatban és a fehér mágiás rituálékban is előszeretettel használják. Köztudottan az erős családi kötelékek szimbólumának tekintik, mert megőrzi a kényelmet és a harmóniát a családban. Az amazonit hatása szerteágazó és nemcsak ékszerek, hanem ajándéktárgyak, kiegészítők gyártására is használják.

seditor