Aljzatkiegyenlítés házilag- erre érdemes odafigyelni

aljzatkiegyenlítés házilag

Az egyenes padló a laminált, a csempe és más burkolat lerakásának egyik elengedhetetlen összetevője. A padló teljesítménye és esztétikai megjelenése az elvégzett munka minőségétől függ. Mielőtt úgy döntene, hogy belevág az aljzatkiegyenlítés házilag történő kivitelezésébe és saját kezűleg egyenlíti ki a padlót, ismerkedjen meg a fa- és betonfelületek kiigazításának leggyakoribb technikáival!

Habár elsőre úgy tűnik, hogy a dolog nem nehéz, de amikor ezzel a problémával szembesülünk, el kell gondolkodnunk azon, mit és miként kell csinálni, milyen előkészületekre és anyagokra van szükség. Ha az aljzat súlyosan hibás, a rárakott burkolat az intenzív használat során egyszerűen eltörhet vagy megrepedhet. Ha pedig komolyabb problémák vannak, kiterjedt javítási munkálatokra lesz szükség. Szerencsére az aljzatkiegyenlítés házilag is megoldható.

A repedések és mélyedések javítására speciális keverékek, úgynevezett javítóhabarcsok használhatóak. Ezeknek az anyagoknak a fő jellemzője a gyors kötési idő, ami az utasításoknak megfelelően 1 órától 3 napig tarthat. Ezért a javítóhabarcsokat általában csak kisebb területekre használják, ha az aljzatkiegyenlítés házilag megy végbe.

Az önterülő keverékeket száraz komponensekből készítik és az utasításban megadott vízmennyiséggel kell hígítani, majd a keveréket homogén állagúra keverni. Az aljzatkiegyenlítés házilag való elvégzésénél a következő lépés az, hogy a habarcsot sávokban kiöntjük az előkészített felületre. Ezután tüskés hengerrel végigfésülve a felületet, távolítsuk el a légbuborékokat. A habarcs a kiöntés után 1 órával megkeményedik, de a további munkálatokat a padlón legkorábban 72 óra múlva szabad elvégezni. Csak így lehet az aljzatkiegyenlítés házilag is sikeres.

seditor