A történelem hírességeinek utolsó étkezései – 3. rész

Nagy emberek utolsó étkezése
Nagy emberek utolsó étkezése

A történelem nemcsak száraz tényekből, számokból, adatokból áll, hanem olyan részei is vannak, amelyek az átlagemberek számára is nagyon érdekesek lehetnek. Például az, hogy mit ettek, mit ittak a legismertebb személyek. Az utolsó étkezésre eddig kevés hangsúly esett, de szerencsére most több híres személyiség esetében is megismerhetjük ezt. Mahatma Gandhi, a polgári engedetlenség atyja nem tudta, hogy utolsó vacsorájára készül, ám életét ismerve, ha tudta volna sem valószínű, hogy eltért volna a megszokottól 1948. január 30-án.

 

 

Azon a napon délután főtt zöldségeket, narancsot, kecsketejet, valamint egy olyan különlegességet fogyasztott, amely gyömbérből, citromból, aloe levélből, valamint vajból készült. Ezt követően került sor a szokásos esti sétájára, amikor is közvetlen közelről lövéseket adott le rá egy hindu nacionalista, amelyek végeztek vele. A Kennedyk élete sosem volt egyszerű, hiszen többen is furcsa módon haltak meg, például Bobby Kennedy is. Az utolsó vacsorájára az időszak szexszimbólumával, Marilyn Monroe-val volt közös, a szeretőjével, akik hosszú időszak után találkoztak újra 1962. augusztus 4-én, Los Angelesben.

 

A hölgy lakásán találkoztak, ő mexikói estet tartott étkezés terén, így a vacsora között volt többek között gazpacho, húsgombóc taco mártással, valamint babpüré is. Az igazságügy-minisztert nem hatotta meg a kedveskedés és finom vacsora, Monroe-val végig hidegen viselkedett. Az étkezést követő éjjel meg is halt gyógyszer-túladagolásban, Monroe szeretett volna kitálalni a Kennedykről az estet követően, de ezt megelőzte a halálhír. Ettől kezdődően az összeesküvés-elméletek is elkezdődtek.

Bombagyar