A tökéletes levegőtisztító kiválasztása

A tökéletes levegőtisztító kiválasztása
A tökéletes levegőtisztító kiválasztása

A levegő minősége nagyban befolyásolja az életünket. Főleg gyerekkorban, de a későbbi időszakban is fontos, hogy a lehető legjobb légzési feltételeket tudjuk biztosítani. Sajnos, mindezt a városi környezetben kimondottan nehéz elérni, mivel a beszívott levegő a lakáson kívül nagymértékben szennyezett. Most lehetőség van arra, hogy a lakásban, ahol az életük nagy részét tölti mindenki, optimális viszonyokat lehessen teremteni.

Minderre a levegőtisztító berendezés az ideális megoldás, ami egy egész lakásban megfelelő hatékonysággal dolgozik. A levegőtisztító kétfokozatos működési elven alapszik. Az első fokozatban a levegőben áramló szennyeződéseket szűri ki, egy többlépcsős szűrőrendszerrel. A szűrés annyira tökéletes, hogy a levegőből minden részecske, ami 0,1 mikronnál nagyobb, a Hepa szűrőn fennakad.

A már leszűrt levegő egy speciális levegőpára elszívón keresztül van átforgatva, ezzel elérve az optimális páratartalmat. A levegő páratartalma hasonlóan veszélyes akárcsak a levegő szennyeződése, azzal a különbséggel, hogy a pára penészedést, gombásodást okozhat. Ezt az igen kellemetlen helyzetet a páramentesítővel ellátott levegőtisztító maradéktalanul megoldja. A levegőtisztító kiválasztásakor, arra kell figyelni, hogy a lakás térfogatához megfelelő készüléket válasszanak. Erre az interneten több alkalmazást is lehet találni, csak a lakás szobáinak a méreteit kell ismerni hozzá. A levegőtisztító készülékeken általában feltüntetik azt a térfogatmennyiséget, amit képes leszűrni normál használat mellett. A berendezések többnyire 1-2 szoba páramentesítésére tökéletesen alkalmasak.

Bombagyar