A szerszámkészlettel nincs akadály

szerszámkészlet

A kézi szerszámok egyenként is megvásárolhatóak. Viszont ez elég időigényes, nem beszélve arról, hogy sokkal többet fogunk így elkölteni, mintha a több darabból álló szerszámkészlet beszerzése mellett döntenénk. Mikor érdemes a szerszámkészlet beszerzése? Akkor, hogyha valóban sokféle eszközre van szükségünk, amiket nem szeretnénk egyenként megrendelni.

Amikor csak pár csavarhúzó, villáskulcs vagy kombinált fogót szeretnénk használni, akkor felesleges kifizetnünk egy teljes szerszámkészlet árát, hogyha az abban található eszközök javarészét nem fogjuk használni. Viszont egy hobbibarkácsolónak vagy ezermesternek a minőségi szerszámkészlet magát a Szent Grált jelenti.

Ezzel már nem lesz olyan javítanivaló és szerelnivaló, amit ne lehetne megcsinálni. Nincs is annál kényelmesebb, mint amikor minden kéznél van, hogyha elkezd csöpögni a csap vagy lötyög az egyik villanykapcsoló. A szerszámkészletben az a jó, hogy az ebben található eszközöket használhatjuk villanyszereléshez, vízszereléshez, de a biciklit és az autót is helyrepofozhatjuk a segítségével. A szerszámkészletek egyik nagy csoportját a dugókulcs készletek alkotják.

Ebben a kategóriában nagyon sokféle méretű és formájú kulcsot különböztetünk meg, nem beszélve a rengeteg tartozékról, hosszabbításokról, adapterekről, hajtókarokról stb. A másik nagy csoport a vegyes szerszámkészletek, amelyek tartalmaznak csavarhúzókat, villáskulcsokat, kalapácsot, fogót, vízmértéket, tolómérőt stb. A Mennesmann, BGS és Stanley termékek akár több mint 100 részesek is lehetnek. Egyetlen hordozótáskában bárhová magunkkal vihetünk egy jelentős méretű felszerelést.

Bombagyar