A rugdalózó alavető darab

rugdalózó

Az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt babaruházati termék. A rugdalózó különböző kialakításban van jelen az üzletekben. Létezik egyszerű passzé és cipzáras változat is. Anyag szerint is bő a választék. A nyári hónapkora célszerű könnyű, légáteresztő típust beszerezni, télen pedig a vastagabb, béléssel ellátott variáció jöhet szóba. A méretezés gyakran okoz problémát, főként azért, mert a picik növekedése nem lineáris és egyes márkák esetén eltérő lehet. Az adott gyártó mérettáblázatát érdemes figyelembe venni. A rugdalózó tisztításakor a legjobb, ha olyan mosószert alkalmaz, amelyik mentes az allergénektől és az irritáló anyagoktól.

Nagyon kényelmes, így nem érzi magát a gyermek korlátozva, vagyis szabadon mozoghat. A szülők dolgát is nagyban megkönnyíti a pelenkázás és az öltöztetés során. Az egyszerű használat miatt, kevésbé stresszesek ezek a mindennapi teendők. Nincsenek laza szálai vagy egyéb kicsi részei, amelyeket a pici lenyelhetne, így biztonságosnak mondható. A rugdalózó egy darabból áll, így kevés a esélye annak, hogy a lurkó belecsavarodik. A környezettudatos szülőknek jó hír, hogy egyre több modell készül fenntartható anyagokból, mint az organikus pamut vagy a bambusz. Egy minőségi rugdalózó hosszú ideig megőrzi az eredeti kinézetét.

A kiválasztása az egyik legizgalmasabb, de egyben legstresszesebb feladat is, amivel a leendő szülőknek szembe kell nézniük. Az ideális újszülött ruha puha anyagból készül. Légáteresztő, ebből kifolyólag nem irritálja a kicsi érzékeny bőrét. A vásárlás során lehetőleg kerülje el a szintetikus szálakat, mivel azok allergiás reakciókat válthatnak ki! A babák gyorsan nőnek, így nem érdemes sok darabot egyetlen méretben beszerezni. Könnyen fel- és levehető kell legyen, az egyszerű pelenkázás miatt.

Az újszülött ruha megvásárlásakor nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy ne legyen túl szoros, mivel az korlátozná a szabad mozgást. Továbbá, ügyeljen arra is, hogy ne legyenek rajta kicsi, leválható részek, mint a gombok és a masnik. A tisztítása során javasolt kímélő babaszappant vagy mosószert használni. Soha ne alkalmazzon erős vegyszereket és öblítőket, mert azok irritációt okozhatnak! Bár az újszülött ruha esetén a dizájn kevésbe fontos, mint a fentebb említett praktikus szempontok, mégis sok szülő szeretne divatos, aranyos modelleket beszerezni. Szerencsére, a kínálatban ma már stílusos, kényelmes és egyben biztonságos darabokból nincs hiány. A webáruházak nyújtotta előnyöket kihasználva, könnyen a birtokába kerülhet a kiszemelt újszülött ruha.

seditor