A megfelelő radiátor szerelés fontossága

radiátor szerelés

Manapság sokan gondolhatják úgy, hogy néhány videó megnézése után bármilyen házkörüli munkát képesek elvégezni. Azonban néhány feladatnál érdemes körültekintően eljárni és szakember segítségét kérni. A radiátor szerelés meglepő összetettsége miatt, az utóbbi kategóriába tartozik.

Egy átlagosan felszerelt háztartásban nincsenek alkalmas szerszámok és megfelelő szakértelem a használatukhoz. Mivel a radiátor szerelés és csere veszélyes feladat, ezért is érdemes szakemberre bízni az elvégzését. Illetve gazdaságosabb megoldás is, hiszen a rosszul bekötött radiátor gyorsabban tönkre fog menni. Érdemes radiátor szerelés előtt tájékozódni, hogy milyen anyagú, kialakítású és bekötésű fűtőtest lenne a szoba felfűtése szempontjából a legideálisabb.

Az öntöttvas radiátor szerelés kifejezetten nehéz feladat és még mindig sok helyen fellelhetőek. Ilyenkor az egész fűtésrendszert érdemes lecserélni, leginkább acéllemezre és fontos a szelepek leváltása is. A szakember felméri a szelepeket, kötéseket és a jelenlegi teljesítményt. Majd megállapítja, hogy mekkora radiátor szükséges és pontosan hová kell tenni. Figyelembe veszi, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol a levegő megfelelően jár.

Fontos a termosztát elhelyezése is, hogy valós adatokat mérjen. A pár nap alatt végrehajtott radiátor szerelés után következik a nyomáspróba. A rendszer feltöltése során ellenőrzik a szivárgást. Később is szükséges egy kontroll, hogy tényleg minden rendben működik. Ahhoz, hogy hosszútávón jól működő rendszer legyen, fontos rendszeresen ellenőrizni és karbantartani. Így megelőzhetőek a lerakódások, amik a fűtőtestek tönkretételéért felelősek.

seditor