A karácsonyi vers ereje

Karácsonyi vers
Karácsonyi vers

Az ünnepre való készülődés, a várakozás varázsos pillanatai melegséggel töltik fel az emberek szívét. Egy karácsonyi vers képes  átlendíteni egy szeretetteljes birodalomba, mint egy kellemesen ható nyitóbeszéd, amely bevezet az ünnep szentségébe. A sütés-főzés, takarítás és a házcsinosítás izgatott pillanatait is feltölthetjük az üde karácsonyi versek, tehermentesítő erejével és fényével.

Ilyenkor a házimunka sem oly megerőltető, hiszen (igaz, hogy több a teendő, mint a hétköznapokon) átlengi ez a csillogó köpenybe bújt békés érzés, amelytől könnyebbnek érezzük a munkát. A kalács édeskés, mámorkeltő illata, mézédes fátyolként vonja be az otthonokat.

A sötét téli időszakban, ez az ünnep rámutat arra, hogy van igaz fény a szívekben, van a szeretet utáni sóvárgás, szomjazás érzése a lelkekben. A karácsonyi vers beemel bennünket az ünnep harmóniájába, végigsimogatva szavaival egész lényünket. Ilyenkor úgy fest, hogy a szavak tisztító erővel bírnak, hiszen könnyebbnek érezzük magunkat a karácsony békés ölelésében.

Bombagyar