A kapcsoló konnektor bekötése megoldható házilag is

kapcsoló konnektor bekötése

Az elektromos árammal való munkálatok és javítások igen nagy körültekintést és odafigyelést igényelnek, valamint a minimális szakmai tudás sem elhanyagolható. A kapcsoló konnektor bekötése ezen ismeretek birtokában, akár otthoni körülmények között is megoldható, de amennyiben bizonytalanság merülne fel a folyamat bármelyik fázisában, ajánlott szakemberek segítségét kérni.

A kapcsoló konnektor bekötése esetében a gondok már a beépítendő darab kiválasztásánál is kezdődhetnek, mert a kereskedelmi kínálatban rengeteg árban és minőségben eltérő modell található. Az olcsó semmiképp nem ajánlott, mivel a minősége feltételezhetően gyenge, akár tűzveszélyes is lehet. A túl drágába sem érdemes pénzt fektetni, a középkategóriások a nyerők. A kapcsoló konnektor bekötése rajz alapján kell történjen, vagyis pontosan tudni kell, hogy hová kell kötni a földelést, a fázist és a nullt.

A munkafolyamat első fázisa, a balesetek elkerülése érdekében, mindig a rendszer áramtalanítása, azaz a Fi relé kikapcsolása kell legyen. Az aljzat kibontásakor, régi hálózat esetében előbukkanhat az elavult és könnyen törő alumínium vezeték. Amennyiben ez rövid lenne, ki kell bontani a falat és új huzalokat kell beépíteni. A kapcsoló konnektor bekötése ilyen esetekben ezekbe kell történjen.

Napjainkban a leginkább megfelelőe9k erre a célra a sodrott rézvezetékek, amelyek időtállóak és könnyű velük dolgozni. A Legrand és a Schneider ebben a tematikában igen minőségi termékekkel áll az érdeklődők rendelkezésére. A kapcsoló konnektor bekötése történhet falba süllyesztett vagy éppen falon kívüli modell alkalmazásával is.

seditor