A csodálatos vadgesztenye felhasználása

vadgesztenye

Az ősz megannyi színnel és illattal ajándékoz meg bennünket. Ez ugyanis a színes levelek és persze a vadgesztenye évszaka. A gesztenye a természet bőkezű ajándéka. Nemcsak a szelíd, hanem a vad fajtája is nagyon hasznos. Az utóbbi szinte belepi a városok, falvak őszi utcáit. A gömbölyded, csillogó, meleg barna termések kacérkodva pihennek a lehulló leveleken.

A gyermekek imádják gyűjteni, hiszen olyan szépek, ráadásul aranyos figurákat is lehet belőlük készíteni. Remek családi program lehet ősszel a vadgesztenye emberkék, állatkák alkotása. A gesztenyeemberke készítése egyáltalán nem időigényes tevékenység, ráadásul nem is kell hozzá sok minden.

Elég pár fogpiszkáló, filctoll és máris indulhat a közös alkotás. A vadgesztenye azonban nemcsak a vidám figurák alapanyaga. Ebből a növényből ugyanis fantasztikus krémet lehet készíteni a visszerek ellen. A krém hatása elsősorban a lábfájdalommal küzdőknek nyújt megoldást a panaszaikra.

Természetes, kíméletes és hatásos, így megéri kipróbálni. A szeptember, október páratlan természeti kincsekkel ajándékoz meg bennünket. Ezekből készülhet mindenféle dekoráció, például ajtódísz házilag. Egy gyönyörű, természetes alapú ajtódísz gyakorlatilag nulla költséggel elkészülhet.

Ehhez még különleges technikákat sem kell ismernünk, hiszen akár a lakásban porosodó megunt dolgokat is díszíthetjük színes falevelekkel, makkokkal és gesztenyével. A már nem igazán használatos szalmakalapra is tehetünk mindenféle őszi bogyót, gallyat, virágot, szalagot és máris kész az ajtódísz házilag.

seditor