A belsőépítész profi tervezése

A belsőépítész munkája nem egyszerű
A belsőépítész munkája nem egyszerű

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor beköltözhetünk a saját lakásunkba. Ennél már csak az jobb, ha ezt a lakást mi magunk álmodtuk meg és építettük fel. Ehhez azonban nagyon sok papírmunkára és tervezésre lesz szükség és nem utolsó sorban egy külső és belsőépítész szintén szükséges, hogy a tervezés és kivitelezés profi legyen. A belsőépítész feladata az épület belsejére koncentrálódik, itt kell megtervezze, hogy mi hol fog elhelyezkedni és miként fog kinézni.

Ahhoz, hogy a munkálatok elkezdődjenek, először is a területet kell pontosan felmérni és megmérni. Ezután egyeztetni kell a tulajjal, mivel ő fogja megmondani, hogy milyennek álmodta meg a házat. Ilyenkor még lehet alakítani az alapterven és ajánlott is több szakemberrel megbeszélni ezt, mert lehet, hogy a kliens terve ugyan jól néz ki, viszont nem kivitelezhető valami miatt. Ilyenkor figyelembe kell venni a vízvezeték szerelést, a fűtést, a villanyszerelést és adott esetben a gázvezetékek szerelését is.

Mivel ezek nem lehetnek össze-vissza, így a belsőépítész át kell vegye a tervet az összes szakemberrel és szerelővel. A belsőépítész magában nem biztos, hogy tudja, melyik vezeték vagy cső hol fog futni. Ha ez is megvan, megtörténhet a tervrajz véglegesítése, ami nagyrészt számítógépen kerül kivitelezésre, majd ez később ki is lesz nyomtatva, hogy az építkezésen is szem előtt legyen. Ha a mérések és a tervezés pontosan sikerült, akkor a kivitelezéssel sem lesz semmilyen probléma, de ehhez a tervet pontosan be kell tartani.

Ettől függetlenül előfordulhat, hogy valamilyen nem várt akadály bukkan fel az építkezésnél vagy pedig a többi szerelésnél. Ezeket a problémákat a szakemberek meg kell tudják oldani, hiszen az a dolguk, hogy bármilyen gondot orvosoljanak. Az is előfordulhat, hogy a tulajdonos a munkálatok közben szeretne valamit alakítani. Ez is megoldható, viszont ebben az esetben, a belsőépítész már nem kell egy új tervvel előálljon, csak akkor, ha alapjaiban változik a lakás. Ilyenkor nagyrészt elég, ha a többi szakemberrel vitatja meg a dolgot.

Bombagyar