Komplex nyomkövető rendszerek állnak a fuvarozó cégek mögött

Komplex nyomkövető rendszerek
Komplex nyomkövető rendszerek

Egy céget irányítani nem egyszerű feladat. Minden segítség jól jön, legyen az akár emberi segítség vagy valami elektronikus irányító rendszer. A fuvarozó cégek működésének optimalizálása már megoldható ilyen komplex nyomkövető rendszerek segítségével.

Ezekkel nyomon követhetjük a járműket az egész út során. A GPS helymeghatározó készülékek segítségével egyszerűen megállapíthatjuk a járműk pontos helyzetét. Továbbá lehetőség van az üzemanyag fogyasztást is ellenőrizni, így kiszűrhetőek a lopások, amelyek egy kisebb cég esetén igen tetemes anyagi károkat okozhatnak.

Ezek a megfigyelő rendszerek azért is hasznosak, mert így valós időben kaphatunk információt a járműk helyzetéről. Ellenőrizhetjük, hogy a sofőrök betartják-e a pihenőidőt és milyen útvonalon közlekednek.

Ha szükség van egy gyors fuvarra, tudjuk, hogy melyik jármű tartózkodik a legközelebb a célhoz és azt küldhetjük a feladat elvégzésre. Láthatjuk tehát, hogy az ilyen komplex nyomkövető rendszerek igen hasznosak a fuvarozással, szállítással foglalkozó cégek számára.

Bombagyar